Kattohuolto

Bitumikermien asennuksessa tärkeintä on saada täysin tiivis yhtenäinen vedeneristys eri rakenteisiin ja erilaisiin läpivienteihin. Katon toiminnan kannalta on tärkeää, että kaikki yksityiskohdat, läpiviennit, ylösnostot ym. tehdään huolellisesti ohjeiden mukaisesti ja käyttäen tarkoitukseen suunniteltuja asennustarvikkeita. Huopakatto eli hitsattava kumibitumikermi soveltuu hyvin tasakatoille tai loiville katoille, joille esimerkiksi peltikaton rakentaminen ei ole mahdollista. Kumibitumikermi on tiivissaumainen kattohuopa, joka on helppo asentaa. Huopakatto on nopea ja edullinen ratkaisu niin asuntoihin, loma-asuntoihin ja pihavajoihin. Mutta toteutamme ammattitaidolla myös suurten, vaativien teollisuusrakennusten kattojen rakentamisen.

Uudiskohteet.

Bitumikatto kestää hyvässä huollossa. Bitumikatto kaipaa säännöllistä hoitoa ja huoltoa kuten kaikki kattomateriaalit. Katon ammattitaitoinen huolto lisää katon ikää parhaimmillaan 10-15 vuotta. Huolletun katon käyttöikä on jopa 30-40 vuotta, joten säästöä syntyy! Kuntotarkastus ja huolto kannattaa jättää ammattilaisen käsiin. Huoltamalla katon säännöllisesti vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Pienikin vuotokohta voi saada aikaan pahaa jälkeä rakenteille sekä rakenteiden alapuolelle sijoitetulle omaisuudelle. Verrattuna muihin katemateriaaleihin, bitumikatto on kuitenkin hoidoltaan helpoimmasta päästä. Bitumikate voidaan siten helposti huoltaa itsekin, mutta isommissa huoltourakoissa kannattaa ehdottomasti kääntyä ammattilaistemme puoleen. Esimerkiksi syysmyrskyjen tuhot korjaantuvat käden käänteessä, kun bitumikate huolletaan ja mahdolliset viat tarkastetaan ammattilaisella samalla kertaa. Hyvin huollettu bitumikate on pitkäikäinen, toimiva ja kaunis katsella. Bitumikatto huolletaan aina syksyllä. Roskien pitkäaikainen säilyttäminen katolla aiheuttaa ongelmia, koska kosteuden jäädessä katteen ja maatuvan aineksen väliin alkaa bitumikatepinta vaurioitua.

Poista esimerkiksi harjalla bitumikatolle kertyneet oksat, risut, lehdet ja muu roska.

Tarkista huolellisesti piippujen, läpivientien, valoikkunoiden ja paloluukkujen ympäristöt, jonne roskaa kerääntyy eniten.

Tarkasta syöksytorvet, rännit ja vesikourut

Käy läpi seinän vierustat, lumiesteet, kulkusillat, laperaput ja sisäjiirit.

Bitumikatto on syytä tarkastaa myös keväällä, lumien sulattua. Mahdolliset lumen kolauksesta aiheutuneet vauriot ovat tällöin havaittavissa. Vuosihuoltosopimus turvaa katon kunnossapidon Katon huoltamattomuus on omaisuusriski. Kokeneen ammattilaisen tekemä katon säännöllinen tarkistaminen ja huoltotoimenpiteet lisäävät katon toimivuutta ja käyttöikää. Pieniin ongelmakohtiin tai vesieristevaurioihin voidaan puuttua ajoissa ennen niiden aiheuttamia suuria tai ennalta arvaamattomia kustannuksia. SBS Bitumikatto:n kanssa tehty huoltosopimus turvaa katon kunnossapidon ja suojaa omaisuutta pitkäjänteisesti.

Kiireelliset kattohuollot, mahdollisuuksien mukaan jopa samana päivänä

Peltityöt

Kauttamme kaikki uudis- ja saneerausrakennuskohteissa tarvittavat rakennuspeltityöt mittatilauksena. Pellityksillä suojataan rakenteita sade- ja sulamisveden sekä tuulen säärasituksilta ja rakenteiden kostumiselta sekä mekaanisilta rasituksilta (esimerkiksi liikenteen, lumitöiden ja jään aiheuttamat rasitukset). Pellitykset suojaavat myös rakennusosia likaantumiselta ja vesiroiskeelta. Suojapellitykset tulee tehdä yläpinnalta kalteviksi ja ne tulee tehdä niin, että ne eivät kerää sadevesiä. Pellitys suojaa kermikatetta pystypinnoilla auringon lämpö- ja UV-säteilyltä.

 • Tyypillisiä työkohteita
 • Kattojen pellitykset
 • Savupiippujen pellitykset
 • IV -hormien pellitykset
 • Räätälöidut läpivientien pellitykset
 • Reunalistoitukset
 • Kattolistat
 • Ikkunapenkkipellitykset
 • Ovien reunalistoitukset ja potkupellit
 • Erikoislistat asiakkaan tarpeen mukaan
 • Mittaus ja asennuspalvelut

Oma peltisepän verstaamme takaa nopeat toimitukset. On kysymyksessä sitten pieni piipunhattu tai suurempi pellitysurakka, niin ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Sokkelin Vesieristys.

Pihakannet

Vedeneristyksessä ammattitaito ja luotettavuus ovat pääroolissa. Liikennöityä pihakansia on paljon erilaisia. Toiset ovat näkyviä ajoramppeja tai selkeitä näkyviin jätettyjä pihakansia. Monivaiheisen ja tarkkuutta vaativan työn voit jättää huoletta ammattilaistemme hoidettavaksi. Huopakatto on nopea ja edullinen ratkaisu niin asuntoihin, loma-asuntoihin ja pihavajoihin. Mutta toteutamme ammattitaidolla myös suurten, vaativien teollisuusrakennusten kattojen rakentamisen. Tyypillisiä kohteitamme ovat taloyhtiöiden sisäpihat, teollisuuskiinteistöjen kansirakenteet ja parkkihallien kannet. Osan toteuttamistamme kohteista löydät Referenssikohteita-luettelostamme.

Sokkelin vesieristys

Meidän kauttamme ammattitaitoiset sokkeleiden ja perusmuurien vesi- ja kosteuseristystyöt. Vedenpaine, -kosteus ja radoneristykset tehdään aina laadukkaasti, sekä olosuhteisiin oikeita materiaaleja käyttäen. Maanpinnan kosteus ja mahdollinen vedenpaine pysyy näin ollen rakennuksen ulkopuole

Saneerauskohteet

Kattovuoto on riski, jota ei kannata ottaa. Kattovuoto on estettävissä kuitenkin helposti, nopeasti ja edullisesti, kun katon korjaus aloitetaan jo hyvissä ajoin ennen vanhan katemateriaalin viimeistä käyttöpäivää. Nyrkkisääntö on, että katon korjaus kannattaa teettää hieman ennen kuin se on pakko teettää. Kattoremontti vaihtelee aina suuruudeltaan, aina kohteen kunnosta riippuen. Pienissä huoltotöissä katon korjaus onnistuu osin itsenäisestikin, mutta suuremmissa, erityisesti tulitöitä vaativissa kohteissa ainoastaan ammattilainen voi vastata siitä, että kattotyöt tehdään asianmukaisella tavalla Myös pienemmät kattotyöt voit huolettaa jättää ammattilaisen asiaksi. Meiltä saat tarvittaessa vedeneristystöiden täyden palvelun mm. vastakallistukset ja kaatokorjaukset, peltityöt räystäille ja piippuihin. Vaihdamme myös homehtuneet eristeet välikatolta uusiin, tai vaihtoehtoisesti lisäämme lämmöneristettä uusien tiukentuneiden normien mukaisesti energiatehokkaammaksi. Saumapeltikatto saadaan muutettua helposti pitkäikäiseksi huopakatoksi, eli bitumikermikatoksi asentamalla peltien saumojen väliin tehtaalla valmiiksi leikatut villalevyt. Villalevyjen päälle asennetaan uudet SBS-kumibitumikermit. Näin saadaan erittäin pitkäikäinen ja siisti, sekä kustannustehokas kermikateratkaisu.